Autor: Erik Hlaváček

Na závěr EYOF prohra s Rakouskem v turnaji družstev. Trenéři Musil a Pokorná hodnotí EYOF 2023

V turnaji týmů poslední soutěžní den na EYOF 2023 neprošel český výběr přes své úvodní kolo proti Rakousku. Tomu podlehl 4:2. Vítězné body pro ČR připsala děvčata Markéta Korčáková (-48 kg) a Adéla Šimůnková (-63 kg).

Utkání: Česká republika vs Rakousko

+81 kg: Emil Fuereder vs Martin Sedlák - 21:10 - výhra AUT

-48 kg: Tatevik Minasyan vs Markéta Korčáková - 01:101 - výhra CZE

-60 kg: Niclas Schalk vs Josef Homolka - 11:0 - výhra AUT

-63 kg: Leonie Bayr vs Adéla Šimůnková - 0:100 - výhra CZE

-81 kg: Michael Proell vs Vít Šarboch - 11:0 - výhra AUT

+63 kg: Helene Schrattenholzer vs Marie Košnarová - 10:0 - výhra AUT


Hodnocení trenérů:

Jaromír Musil: ,,Kluci na EYOFu rozhodně předčili mé očekávání. Nejlepší výkon určitě předvedl Štěpán Fišer, který porazil v prvním kole turnajovou ,,dvojku” a pak vyhrál ještě dva další zápasy. Dobře se pral i Martin Sedlák, který byl jen krůček od finálového bloku. Víťovi Šarbochovi dvě výhry stačily pouze na deváté místo, ale i to považuji za úspěch. Naopak nám vůbec nevyšla soutěž družstev, kde všichni kluci prohráli, ale i přesto musím pochválit sympatický výkon Pepy Homolky.”

Andrea Pokorná: ,,Jsem na všechny holky pyšná, každá z nich tady podala hezký výkon, udělaly dobré zápasy, rvaly se. Mrzí mne smolné semifinálové utkání Markéty, ve kterém přišla o možnost bojovat o medaili kvůli diskvalifikaci. To nás hodně bolelo, ale jsou to pro ni cenné zkušenosti do budoucna. Cesta za bronzem Madlen byla těžká, byl to náročný den a jsme moc šťastni, že se medaile podařila.”