Autor: František Šmehlík

„Turnaj byl plný emocí, napětí a výjimečných výkonů.“ Reprezentační trenéři hodnotí EC Teplice

Evropský pohár v Teplicích navazuje poturnajovým tréninkovým campem a reprezentační trenéři Musil, Pokorná a Kytýr hodnotí soutěž, kde česká reprezentace skončila se třemi medailemi desátá v žebříčku mezi třiceti dvěma státy.

Andrea Pokorná, trenérka RDD dívek: "ECC v Teplicích byl zatím nejvíce konkurenčně náročným turnajem v sérii evropských pohárů, které jsme v této sezóně s děvčaty absolvovaly. Velice si cením super výkonu Kristýny Kaszperové, která podlehla Polce Banaszevské až ve finále, kdy nestačila vzdorovat především v boji o úchop a získala stříbro. 1x2 místo, 2x 5 místo a 1x 7.příčka je dobrý celkový výsledek pro holčičí dorostenecký tým, mrzí mě, že se ani jedenkrát nepodařilo uspět ve finálovém bloku a závodnice Adéla Šimůnková( 70 kg) a Anna Kroužková +70 kg) v boji o bronzové kovy berou 5.místa. Váhová kategorie do 52 kg, kde Lada vybojovala 7.místo byla vzhledem ke konkurenci doslova našlapaná, i přesto si myslím, že Lada má na to svými výkony sahat po medailích. Své premiéry na ECC si užily i nejmladší ročníky, které získaly cenné závodní zkušenosti a zažily si celou atmosféru evropského poháru, který byl výborně zorganizován, plný emocí, napětí a výjimečných výkonů."

Jaromír Musil, trenér RDD chlapců: "Z A-týmu, do něhož řadím devět lidí, kteří dokázali udělat bodované místo na evropském poháru, se dva prosadili, což hodnotím jako uspokojivé. Mladí kluci z ročníku 2008 a 2009 se snažili, ale pro tuto úroveň musí ještě fyzicky vyspět. Co se týče Alexe, pral se na rozdíl od předchozích turnajů mnohem koncentrovaněji. Mívá často tendence se na žíněnce rozčilovat, i tento turnaj mu párkrát klesla koncentrace, když mu rozhodčí dvakrát zrušili ippon, oproti minulosti, ale dokázal na situaci mnohem lépe zareagovat a nasměrovat soustředění zpět na svůj výkon. Za tohle ho musím pochválit a doufám, že teď je opět na vítězné vlně a bude se mu dařit výrazně více."

Pavel Kytýr, asistent trenéra RDD chlapců: "První den se představily lehké váhy, kde nejlepšího výsledku dosáhl Vít Vostřel, který po třech výhrách skončil devátý. Víťa Šarboch měl lehce pomalejší začátek, ale každým zápasem se zlepšoval. Ve třetím utkání exceloval krásnými hody na uchi matu. V semifinále podal pěkný výkon proti budoucímu vítězi z Německa, který byl ale o kousek lepší. V zápase o třetí místo soupeř sice dokázal Víťu hodit, ale při hodu se zakázaným způsobem opřel hlavou o žíněnku, načež byl rozhodčím diskvalifikován a Víťa mohl slavit zasloužený bronz."


Dalším turnajem reprezentačního výběru je evropský pohár v Berlíně, který je na programu již tento víkend a zúčastní se jej 780 závodníků ze 37 zemí. 

Článek o výkonech českých reprezentantů v Teplicích ZDE