Autor: Tomáš Klement

Kadetky přivezly dvě medaile z Berlína. Prapor výpravy třímaly Kaszperová a Vondráková

Neobyčejně úspěšnou bilanci drží dorostenka Kristýna Kaszperová. Ostravská judistka letos proměnila i svůj čtvrtý start v Evropském poháru kadetů v účast ve finále. Po třech vítězných zápasech na turnaji v Berlíně prohrála až v titulovém souboji na wazari s Francouzkou Feuillet-Nguimgovou a v nejtěžší váhové kategorii vybojovala stříbro.

V sezoně si Kristýna připsala už dvanáct výher na mezinárodní scéně a stříbrné medaile získala i v Teplicích a v italské Follonice a před třemi týdny ovládla kadetský Evropský pohár v Šamoríně. Medailovou bilanci české výpravy v Berlíně podpořila ještě Lada Vondráková ze Sokola Vršovice, bronzová v kategorii do 52 kg.

Čeští kadeti skončili v německé metropoli bez cenného kovu. Pátá místa obsadili Vít Šarboch (-81 kg) a Adam Bureš (+90 kg). „Vít Šarboch podal ještě lepší výkon než v Teplicích. Konečně zase po dlouhé době hodil svoje vysoké sode curi komi goši, to bylo velmi pěkné, celkově se nebál jít do chvatů, snažil se házet,“ ocenil trenér Pavel Kytýr. V dramatickém boji o třetí místo Vít Šarboch sice brzy napsal Francouzi Iurcovshimu dvakrát šidó, ale nakonec prohrál ve třetí minutě prodloužení.

Na sedmém závodníkovi kategorie do 73 kg Alexi Marouškovi se v turnaji projevila určitá únava po náročném, pro něj bronzovém turnaji v Teplicích. I když Alexovi chyběla na žíněnce pověstná dynamika, přesto v Berlíně dosáhl čtyř cenných výher. Po třech vítězných zápasech zapsali Martin Fictum (-73 kg) a Kristian Kučera (-81 kg).

Výsledky EP kadetů v Berlíně:

2. místo: Kristýna Kaszperová (+70 kg)

3. místo: Lada Vondráková (-52 kg)

5. místo: Vít Šarboch (-81 kg)

5. místo: Adam Bureš (+90 kg)

7. místo: Alex Maroušek (-73 kg)