Autor: František Šmehlík

Musil a L. Zárybnická vezou ze Slovinska bronz

Na evropském poháru ve slovinském Podčerteku se česká výprava zapsala medailově v obou dnech. V sobotu na stupně vítězů vystoupala Lucie Zárybnická v kategorii do 70kg. V neděli se blýskl Radomír Musil.

Lucie Zárybnická vstoupila do turnaje dvěma rychlými ippony. Nad Rumunkou Veranes zvítězila už po čtyři a dvaceti vteřinách, na vítězku evropského poháru juniorů v Grazu Tanju Gruenwald z Německa stačilo české reprezentantce ještě o sedm vteřin méně. V semifinále nestačila odchovankyně Turnova na Nizozemku Swinkles. V poslední utkání vybojovala s polskou reprezentantkou Palkou wazari v závěru a získala tak svou premiérovou medaili z evropského poháru.

Druhý cenný kov přidal Radomír Musil. Závodník pražských Vršovic se po třech výhrách probojoval do semifinále, kde podlehl Polákovi Pankowskému. O třetí místo svedl tvrdý souboj s kanadským reprezentantem Mohabem Elnahasem, bratrem vicemistra světa Shadyho Elnahase. Kanaďan se zkraje utkání ujal vedení na wazari. Zlom nastal v polovině zápasu, když český závodník využil nepřesného nástupu soupeře a z kontru si zapsal wazari. Zápas došel do prodloužení, kde měl očividně více sil Musil a tlačícího soupeře poslal na záda povedenou strhovou technikou.


7. místo si po dvou vítězstvích připsal David Dudy ve váze do 100 kg.

Gratulujeme!