Autor: František Šmehlík

Měsíc před olympiádou se naši reprezentanti chystají v Japonsku

Judo na programu Letních olympijských her startuje 27. července a všichni tři naší olympionici jsou v závěrečné fázi tvrdé přípravy. Jako destinaci pro tento důležitý krok v cestě za vrcholem čtyřletého snažení si vybrali kolébku juda Japonsko.

Úřadující mistryně Evropy v kategorii do 63 kg a první česká judistka na OH po 20 letech Renata Zachová zvolila pro svou přípravu kombinaci míst v Tokiu napříč japonským sportovním systémem od středních škol, přes univerzity až po elitní firmy, kde se připravují nejlepší tamní závodnice. Na camp do japonské metropole přicestovala přímo ze soustředění ve Slovinsku pořádaném legendárním klubem Sankaku Celje.

Oba mužští reprezentanti Lukáš Krpálek i David Klammert absolvují program spolu na nejsilnějších universitách pro těžké váhy Nihon a Tokai. Druhý jmenovaný zahájil závěrečnou přípravu kondičním týdnem v Tatrách, společně s dvojnásobným olympijským vítězem pak absolvovali týden na OTC chorvatské Poreči. Po lehčím týdnu teď naplno trénují v Tokiu.