Autor: František Šmehlík

Lada Vondráková vybojovala 7. místo na ME kadetů

Druhý soutěžní den se na tatami představilo pět českých závodníků. Nejlépe si vedla Lada Vondráková (Sokol Praha Vršovice), která v těžké konkurenci obsadila po třech výhrách bodované 7. místo.

Svěřenkyně Jaromíra Musila, kterou na turnaji vedla reprezentační trenérka Andrea Pokorná, vstoupila do svého premiérového evropského šampionátu výhrou nad nasazenou Srbkou Bojanovic, již zdolala na zemi na škrcení. Následoval souboj s reprezentantkou Bosny Jovanou Durovic. Česká závodnice sice prohrávala na wazari po úspěšném kontrachvatu soupeřky, ale záhy dokázala odpovědět technikou uchi gari na wazari a dokončením na zemi. Ve čtvrtfinále Vondráková nestačila na vítězku tří evropských pohárů Miru Vas z Maďarska. Nasazené jedničce podlehla na tři tresty. V opravách vyhrála proti Řekyni Iosifidou nenastoupením soupeřky. Turnaj pro Vondrákovou končil smolně, když se ve finále oprav hned zkraje zápasu dotkla při vlastní technice hlavou žíněnky a obdržela přímé hansoku.make za tzv. diving. 


Kousek za bodovanou pozicí na 9. místě skončili čeští reprezentanti Adam Resutík (USK Praha) a Zuzana Sadílková (JK Olomouc). Prvně jmenovaný narazil v úvodním zápase na pozdějšího vítěze Abdullakha Parchieva reprezentujícího neutrální sportovce. V opravách stvrdil vedení na wazari technikou škrcení v závěru nad Lotyšem Gudejevsem. Jeho cestu turnajem zastavil pozdější medailista Boris Jankovic. Sadílková po dvou úvodních výhrách nestačila na nasazenou Ukrajinku Ilarii Tsurkan. V opravách sice vedla nad španělskou reprezentantkou Obrador Gonzalez na wazari, ale v poslední minutě soupeřka skóre dorovnala a v prodloužení přetavila vítězství na svou stranu.

Zbylí tři čeští závodníci, kteří se v pátek představili, neprošli přes svoje úvodní zápasy.

Výsledky českých závodníků 2. soutěžní den:

Lada Vondráková - 7. místo 3/2

Adam Resutík - 9. místo 1/2

Zuzana Sadílková - 9. místo 2/2

Alex Maroušek - bez um. 0/1

Adam Rusňák - bez um. 0/1

Amálie Ščerbová - bez um. 0/1


Zítra se do svých bojů vrhnou:

Ondřej Foukal (Judo SKKP Brno) -90 kg

Vít Šarboch (Pro Sport Teplice) -81 kg

Kristýna Kaszperová (USK Judo Ostrava) +70 kg

Anna Kroužková (Sokol Praha Vršovice) +70 kg