Autor: Roman Kalous

České judo má dalšího zástupce v komisi EJU

Evropská unie juda zřídila novou odbornou komisi - Police & Military Commission.

Český svaz juda do této komise úspěšně nominoval Lukáše KYRYCHA. 

Profil Lukáše KYRYCHA:

 V roce 2013 obdržel od ministra obrany třetí nejvyšší resortní vyznamenání za službu a český bojový odznak. V roce 2021 obdržel litevskou medaili Za zásluhy, italskou medaili za spolupráci a vyznamenání US Army Commendation Medal za vynikající velitelské schopnosti a výkon funkce ředitele štábu ve velitelství RS a národního vojenského představitele v Afghánistánu.

Podplukovník Kyrych absolvoval řadu tuzemských i zahraničních kurzů převážně v oblasti SOF, například Naval Postgraduate School´s Basic Analytic Wargaming Course, SOCC Staff Course, Technical Exploitation Operations Course, International Legal Studies. V roce 2022 absolvoval program Terrorism and Security studies a European Security seminar - East v Evropském centru bezpečnostních studií George C. Marshalla v GaPa GER. Absolvoval Krátký modulární kurz na NATO Defence School v Římě ITA.

V roce 2022 byl poručík Kyrych vyslán jako zástupce velitele do NFIU na Slovensku (struktura NATO).

V mládí byl členem českého národního týmu kadetů. V roce 2019 úspěšně reprezentoval Českou republiku na Světových vojenských hrách v čínském Wu-chanu. Je držitelem bronzové medaile z policejních Europena Games 2016. Je členem Sokola Judo Vršovice. 

Přejeme Lukášovi v této komisi hodně pracovních úspěchů.