Autor: František Šmehlík

Kristýna Kaszperová je bronzovou medailistkou z MS dorostu

Česká reprezentantka po třech výhrách a jediné prohře v semifinále vybojovala historicky první medaili z dívčí kategorie na dorosteneckém světovém šampionátu. Dosud jediným českým medailistou v patnáctileté historii tohoto turnaje byl Adam Kopecký, který mistrovství světa ovládl v roce 2019.

Odchovankyně ostravského juda při své cestě do semifinále přešla přes americkou a brazilskou reprezentantku. Závodnici z USA Julianu Marquez zdolala na zemi, poté co si připsala wazari za strhovou techniku. Na zemi navázala i v zápase s Gabrielou Silvou. V nasazeném držení ještě před dovršením limitu dvaceti sekund soupeřku upáčila technikou ude garami.

Při vedení na wazari nad Francouzkou Minkandou už svěřenkyně Jiřího Svobody sahala po finálové účasti, ale soupeřka dokázala hodem a držením skóre otočit.

Bronz si proti další Francouzce Feuillet-Nguimgo zajistila skvělou uchi matou za plné bodové hodnocení. 

Gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci českého juda!

Další čeští reprezentanti se v turnaji neumístili. Lada Vondráková a Anna Kroužká (obě Sokol Praha Vršovice) nestačily na své úvodní soupeřky. Všichni chlapci přešli přes úvodní kolo, ale nikomu z trojice Maroušek (Judo Elite Praha), Šarboch (PRO Sport Teplice), Foukal (Judo SKKP Brno) se nepodařilo ve druhém zápase na vítězství navázat.