Autor: Tomáš Klement

Medaile i pro bráchu. Bodnárová se z Chorvatska vrátila se životním úspěchem

Tereza Bodnárová má za sebou přelomové okamžiky v kariéře. Vůbec poprvé na vrcholné mezinárodní scéně nastoupila v kategorii do 52 kilogramů, a hned z toho byla medaile! Bronzový úspěch na světové Grand Prix v Záhřebu vybojovala po třech výhrách, nejcennější z nich byla nad druhou nasazenou Sofií Asvestovou z Kypru, kterou udolala až ve čtvrté minutě Golden Score. Až v semifinále Tereza nestačila na dvojnásobnou medailistku z letošních Grand Slamů, Španělku Ayumi Leiva Sanchezovou.

Když ses ráno před soutěží probudila, cítila jsi, že to bude tvůj „den D“?

Turnaj začínal až v jedenáct hodin, takže ráno probíhalo v poklidu. Měla jsem dost času se zatejpovat, něco si přečíst a naladit se správně do závodního módu. Pak jsme vyrazili na halu, kde jsem se parádně rozcvičila s Vencou Sedmidubským, který mi společně s Jirkou Štěpánem dal ještě několik důležitých rad do úvodního zápasu.

Které z vítězných utkání pro tebe bylo nejtěžší?

Všechny vyhrané zápasy byly velice náročné, ale pocitově pro mě byl nejobtížnější ten úvodní s Kypřankou, kde se rozhodlo až po několika minutách zlatého skóre.

Co chybělo k tomu, abys porazila španělskou mistryni Sanchezovou?

K tomu, abych porazila Španělku, chybělo hodně. Udělala jsem dvakrát stejnou chybu, kterou soupeřka ihned potrestala a zaslouženě vyhrála. Měla jsem ale v tomto duelu světlou chvilku, když jsem hned v úvodu nastoupila do techniky kouči gari. Chvat jsem ale nedovedla rukama a soupeřka se stihla přetočit na břicho. Poté už byl zápas bohužel v její režii.

Kam ve výčtu svých úspěchů řadíš bronz ze světové Grand Prix v Záhřebu?

Tento výsledek je rozhodně mým dosud největším úspěchem, nesmírně si ho vážím. Budu dělat všechno pro to, abych na něj navázala a mohla si tento nezapomenutelný pocit zopakovat.

Jaké místo ve tvé domácnosti mají tyto nejcennější medaile?

Konkrétně tato medaile bude mít své čestné místo ve vitríně. Než ji tam ale uložím, musí si ji nejdřív pověsit na krk a zhodnotit ji malý brácha.

Tereza Bodnárová na Grand Prix v Záhřebu:

* 1. kolo: Sofia Asvestová (CYP) 1:0 (čas 7:27)

* čtvrtfinále: Leonie Gonzalezová (FRA) 1:0 (čas 4:00)

* semifinále: Ayumi Leiva Sanchezová (ESP) 0:2 (čas 1:35)

* o 3. místo: Ajdan Valijevová (AZE) 10:0 (čas 0:44)