Autor: František Šmehlík

Pavel Petřikov ml.: „Za dobrý výsledek na MS bych považoval sedmé místo a lépe.“

Trenér reprezentace juniorů hodnotí těsně před startem mistrovství světa v Dushanbe šance českého týmu. Bohužel v době rozhovoru nebyla známá nemoc, která sklátila Tomáše Rašku. Pátý z letošního mistrovství Evropy se tak bohužel na světovém šampionátu nepředstaví. Rozhovor přesto necháváme v původním znění.

Jak probíhala příprava na MSJ?

Mezi mistrovstvím Evropy a mistrovstvím světa jsme měli pouze necelé čtyři týdny na přípravu. Těžit se tak bude zejména z přípravy, která probíhala v létě. Po MEJ jsme absolvovali jeden randorový camp ve Francii, kde jsme se soustředili na vysokou intenzitu tréninků a jejich krátké trvání, což sportovci zvládli velmi dobře. Až na Tomáše Rašku, který bral ATB jsou všichni sportovci zdraví a věřím, že 100% připraveni.

Konkurence na MSJ

Na MSJ bude startovat přes 530 judistů. Nebudou chybět výběry Japonska, Ruska, Koreji a dalších silných zemí. Spoustu mimoevropských judistů uvidíme poprvé a jsou tak velkou neznámou. Myslím, že i návštěvnost v hale bude velká, při Grand Slamu tento rok byla hala naplněna již před začátkem eliminací.

Šance našeho týmu

Evropská medaile A.Skalské a 5.místo T.Rašky můžou dávat naději na dobrý výsledek, ale v této velké konkurenci, která nás čeká, to nezaručuje vůbec nic. Nikdo z kvarteta našich reprezentantů není bez šance na dobrý výsledek, kterým bych považoval 7.místo a lépe.

Zkušenosti týmu

Start na MSJ již mají na kontě A.Skalská a T.Raška. M.Košnarová startovala na MSD. Pro F.Lhotzkého to bude premiéra, ale zrovna o něj strach nemám. Tým je to zkušený a po této stránce nemám obavy, určitě vědí proč na MSJ jedou reprezentovat a co je ve hře.