Autor: František Šmehlík

Anna Skalská senzačně bronzová na mistrovství světa

Česká juniorská reprezentantka po bronzové medaili na mistrovství Evropy dokázala zopakovat fantastický výsledek i na světovém šampionátu v Dushanbe. Medailová radost propukla po nádherném hodu s indickou závodnicí Tokas.

V prvním utkání Skalská porazila velmi rychle Keňanku Wekesu na nožní techniku a následné navázání na zemi do žuži gatame. Velkou výzvu představoval pro Aničku druhý zápas, ve kterém stanula proti úřadující mistryni Evropy Saře Bauer z Německa. Ani ona ale nedokázala české reprezentantce vzdorovat dlouho. Po půl minutě nastoupila plzeňská odchovankyně do své osobní techniky uchi mata a dokázala vynést evropskou šampionku vysoko nad žíněnku a poslat na čistá záda. Ve čtvrtfinále zdolala Skalská Italku Corbo na wazari a rázem měla dvě šance na medaili. První příležitost se ještě proměnit nepodařilo, když v semifinále Anička nestačila na světovou jedničku Auchecorne z Francie. O třetí místo už ale svěřenkyně Jindřicha Turka zvládla skvělou krasojízdu, když Indku Tokas nejdřív hodila na wazari na ouchi gari a následná uchi mata už spustila medailové oslavy.

V sobotu se představí poslední dvě česká želízka Marie Košnarová a František Lhotzký. Tomáš Raška byl bohužel nucen z důvodu nemoci z turnaje odstoupit.